Universiteit Tilburg

Tilburg University had tot 2010 de naam Universiteit van Tilburg (afkort als UvT). Het is een katholieke universiteit in Tilburg. Deze universiteit is gespecialiseerd in mens- en maatschappijwetenschappen en is opgericht door Martinus Cobbenhagen in 1927. Sinds 1980 is wetenschappelijk onderwijs in Nederland toegestaan. Vanaf het jaar 2010 heeft het College van Bestuur van de universiteit de internationale naam Tilburg University aangemerkt als de officiële naam. Het is een instelling van bijzonder onderwijs. Ieder jaar worden er door de Tilburg University diverse activiteiten georganiseerd zoals lezingen, congressen, onderwijsprogramma's.

Faculteiten

TIAS School for Business and Society (gevestigd in de campus van de universiteit), deze universiteit kent 12.000 studenten en is onderverdeeld in vijf faculteiten:

Tilburg School of Catholic Theology

De Tilburg School of Catholic Theology (TST) staat voor Faculteit Katholieke Theologie (FKT). Dit is een faculteit van de Tilburg University en deze is in januari 2007 opgericht en deze is ontstaan uit de Faculteit Theologie en Religiewetenschappen van de Universiteit van Tilburg en van de Faculteit Katholieke Theologie Utrecht.

Onderzoeksinstituten

Er bestaan verschillende onderzoeksinstituten, op de campus zijn dat: