TEDx Speakers

Op deze pagina vind je de lijst met sprekers voor TEDxTilburgUniversity 2015.

Host: Jerre Maas

De gastheer van de derde editie van TEDxTilburgUniversity is Jerre Maas! Jerry is UvT alumnus (afgestudeerde) en heeft veel ideeën. De drie pijlers die bij hem horen zijn energie, interactie en contact. Hij zal daarmee het mooie TEDx evenement begeleiden.

Jef Staes

Jef Staes is geboren in 1956 en komt uit België. Hij is specialist op het gebied van leerprocessen en innovatie binnen organisaties. Jef heeft 25 jaar professionele ervaring en helpt momenteel CEO's en organisaties om een antwoord te vinden op de veranderende dynamiek van de markt van vandaag. Hij presenteert als auteur, spreker en expert een uniek concept om de organisatie te begeleiden bij de noodzakelijke veranderingen. Hij is een gepassioneerde en inspirerende spreker. Hij haalt de meest fundamentele kwesties waar organisaties mee worstelen er zo uit.

Sofia Ranchordás

Sofia Ranchordás is een assistent-professor aan de Tilburg Law School. Ze neemt ook deel aan de informatiemaatschappij Project van de Yale Law School. In haar TEDx praat ze over de wet en de innovatie. Ze vindt dat er begonnen moet worden met een experimentele aanpak om regels vast te stellen voor de innovatie.

Max Louwerse

Prof Dr. Max M. Louwerse is hoogleraar Cognitieve Psychologie en Kunstmatige Intelligentie aan de Universiteit van Tilburg. Louwerse behaalde zijn doctoraat in de taalkunde aan de Universiteit van Edinburgh. Hij was ook hoogleraar in de psychologie en Intelligent Systems aan de Universiteit van Memphis. In totaal heeft hij meer dan 100 tijdschriftartikelen gepubliceerd en heeft hij veel hoofdstukken geschreven in diverse boeken. Hij is ook lid van redacties van verschillende tijdschriften in de psychologie, taalkunde, literatuurwetenschap en cognitieve wetenschap. Ook is dr. Louwerse nauw betrokken bij de ontwikkeling van de Virtual Reality Lab, alsmede bij de data science initiatieven aan de Universiteit van Tilburg.

Marie Postma-Nilsenová

Marie Postma-Nilsenová is een assistent-professor aan de Tilburg Center for Cognition and Communication. Ze geeft hier cursussen over sociale data mining, web analytics, psycholinguïstiek en sociale signaalverwerking. Ook heeft ze haar doctoraat behaald aan het Institute for Logic, Language and Computation aan de Universiteit van Amsterdam. Ze werkt op verschillende onderzoeksafdelingen in Tsjechië, Verenigde Staten, Noorwegen, Nederland, Frankrijk en België. Momenteel ligt de focus van haar onderzoek op het gebied van psycho- en cognitieve ontwikkeling. In haar TedX richt ze zich op de effecten van de menselijke stem, in het bijzonder, onze eigen stem!

Hugo Jager

Hugo Jager is een partner in een bedrijf waarbij de focus wordt gelegd op de invoering van 3D Printing voor organisaties. Voor hem zijn de 'baanbrekende' business concepten die reageren op technologieën zoals 3D-printing belangrijk. De lezing die hij gaat houden gaat over de gevolgen van de 3D-printers voor de samenleving.

Wina Smeenk

Wina Smeenk richt zich op het verbinden van mensen met elkaar door het creëren van innovaties. Ze heeft een ruime ervaring in het initiëren, ontwikkelen en beheren van projecten met multidisciplinaire teams. Ze werkt als ontwerper bij diverse internationale bedrijven in verschillende productlijnen. Ook werkt ze in het onderwijs, gericht op het opzetten en beheren van educatieve programma's.

Yvonne Geurts & Shanna Bloemen

Yvonne Geurts en Shanna Bloemen zijn fysiotherapeuten. Ze zijn allebei werkzaam bij het Radboud Universitair Medisch Centrum. Ze verrichten hier klinisch werk en ze zijn ook betrokken bij het onderwijs. Bij hun bespreking gaat het over de klinische patiënt, die opgenomen is in het ziekenhuis.

Ben Spiering

Ben Spiering is werkzaam bij Rijkswaterstaat en werkt iedere dag met innovaties. In Nederland proberen we allemaal de grond zo effectief mogelijk te gebruiken. Door de technologie op de juiste manier toe te passen is het mogelijk om de Nederlandse infrastructuur beter te benutten. Op dit moment is hij de project directeur van Tidal Energy Plant Brouwersdam. Deze is gericht op een integrale oplossing om het tij te herstellen in de Grevelingen, maar ook op het verbeteren van de waterkwaliteit en de productie van energie.

Peter de Goeij

Peter de Goeij, geboren in 1972, is een Associate Professor of Finance aan de Universiteit van Tilburg. Hij doet op dit moment onderzoek hoe mensen beslissingen nemen wanneer ze geconfronteerd worden met verschillende communicatie-verkooppunten.

Anne Miltenburg

Anne Miltenburg is geboren in 1981 en is een merk ontwikkelaar. Met behulp van zelf ontwikkelde en eenvoudige strategische instrumenten en modellen heeft zij de wereld geopend naar een branding proces voor het co-creëren van merkstrategieën op locatie. Ze is de oprichter van een bedrijf, dat de inhoud, evenementen en programma's rond het ontwerp en de creativiteit ontwikkelt.

Mark Kulsdom

Mark Kulsdom is een cultuurhistoricus, maar ook een documentaire maker en de CEO van een bedrijf. Mark spreekt over de ontwikkeling van activist tot marketeer.